ETIKE(TE)

Cikel letnih mednarodnih skupinskih razstav sodobne likovne umetnosti s temeljnim naslovom Likovne vizije je med odmevnejšimi mednarodnimi in nacionalno priznanimi projekti Društva likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (DLUD). V letu 2017 je DLUD pripravil drugi mednarodni projekt sodobne likovne umetnosti z naslovom Etike-te, v okviru katerega svoje likovne vizije na tematike družbene etike in etiketiranja posameznika predstavlja 32 umetnikov raznolikih ustvarjalnih praks. V projektu sodelujejo vabljeni priznani umetniki iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Avstrije, Makedonije, Nizozemske in Poljske. Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Novo mesto.

Vsebinska zasnova projekta je v prvi vrsti vezana na današnji vsakdanjik človeka, nanj kot na razmišljajoče bitje. Temelji na družbeno-kritični (za)vesti, ki se manifestira v umetnosti. Motivika razstavljenih del nas sooča z robom Evropske unije, z obstojem znotraj in zunaj Zahodne civilizacije in z njim povezanim preigravanjem Zahoda proti Vzhodu. Povezuje se z tudi regijo, ki jo DLUD pokriva. Tako je namerna konfrontacija umetnika z gledalcem dosežena z izpostavljanjem najbolj perečih družbenih zagat modernega sveta.

Oglejte si razstavljena dela: ETIKE-TE!

Razstava bo od 8. septembra do 16. oktobra 2017 v Kulturnem domu Janeza Trdine, v Galeriji Simulaker in v galeriji Goga pa do 30. septembra 2017.

DLUD

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja - DLUD

Morda vam bo všeč tudi...